Over mij

 

 

Ik ben Peter Liewes, geboren in Eelde, maar op mijn 5e  levensjaar met mijn ouders, broer en zussen verhuisd naar Wolvega. Het zal zo rond 1968 geweest zijn, dat mijn vader en broer samen een draver, Freddy d'Aster, kochten. Zo begon de tijd, dat we wekelijks met de hele familie op de koersbanen te vinden waren. Meerdere paarden volgden, maar wat betreft successen bleef het bij dromen.

 

De paarden waar ik later zelf delen in had waren ook geen hoogvliegers, echter in 2002 kocht ik op de SWS veiling samen met de heren Sleyt en Strooper het paard Silver Star. Als 2-jarige werd hij in zijn eerste start 3e en bij zijn 2e start won hij de Entlastung van de Mazda Gold Cup in Gelsenkirchen. Als 3-jarige leek het ook allemaal goed te gaan. We wonnen in Berlijn het Adbell Toddington Rennen in een tijd van 1.14.2 vóór Ferrari en Orso November en werden ineens favoriet voor de Duitse Derby. In de serie van de derby vertrok Silver Star aan € 1,80, maar hij kon zijn favorietenrol niet waarmaken en werd slechts 6e. Hij is nooit meer op zijn oude niveau teruggekomen en werd in 2007 als rijpaard verkocht.

 

In 1992 kwam ik in Kleve, Duitsland terecht, waar mijn zus en zwager sinds 1988 een advocatenkatoor hadden. Hier heb ik mij beziggehouden met incassowerkzaamheden voor Nederlandse bedrijven die vorderingen hadden in Duitsland. Het kantoor groeide snel en ik bleef hier werken tot 2009.

 

Velen van u zullen mij kennen van de vele jaren dat ik de interviews deed in de “winnaarsring” tijdens de koersen in Wolvega, of van de presentaties die ik deed bij de veilingen van de SWS en de 2 Compagnons Sale.

 

Doordat ik wel eens vragen kreeg van vrienden (trainers en eigenaren) van de koers om iets voor hen te doen in Duitsland, kwam ik op het idee om hiervoor een firma op te zetten en dat is NEDUDRAF geworden.